Φτιάξε μόνη σου κολιέ με κόμπους!

Πως να φτιάξω κολιέ με κόμπους;

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς είναι ένα παλιό μακρύ Τ-shirt και το ψαλίδι σου. Γι’ αυτό το χειροποίητο κόσμημα, καλύτερο θα ήταν να χαρησιμοποιήσεις αντρικό μπλουζάκι.

Αρχικά, πάρε το ύφασμα και κόψε 4 λωρίδες 2,5 μέτρων και 8, 1.80 μέτρων. Αν δε βρεις κατάλληλο μπλουζάκι, φυσικά μπορείς να προμηθεύτεις λωρίδες υφασμάτων από τα ειδικά καταστήματα.

Πως να φτιάξεις την πρώτη σειρά του κολιέ!

Πάρε τα 4 μακριά κομμάτια, δίπλωσε τα στη μέση και κάνε ένα κόμπο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Στη συνέχεια, σταθεροποίησε το.

Τώρα θα έχεις 8 λωρίδες, που θα χωρίσεις σε 4 γκρουπ. Πάρε την τρίτη και πέρασε τη πάνω απο τη 2η και κάτω από την 1η, σαν να κάνεις πλεξούδα. Τώρα, πάρε τη λωρίδα 2 και πέρασέ τη πάνω από την 3 και κάτω από την 4.

Θα συνεχίσεις την ίδια διαδικασία προς τα κάτω, μέχρι να φτάσεις τους 12 κόμπους. Στο τέλος,κάνε ένα απλό κόμπο, μέτρα 11 εκατοστά και κάνε άλλον έναν. Τις ουρίτσες που περισσεύουν, αν είναι μακριές, τρίμαρε τες και κάνε απο ένα κομπάκι σε κάθε λωρίδα.
Έτοιμη η 1η σειρά!

Δεύτερο και τρίτο μέρος του χειροποίητου αξεσουάρ

Ξεκινάς και τοποθετείς τις 4 λωρίδες στο 2ο κόμπο της πρώτης σειράς και κάνεις το κλασσικό knot. Χωρίζεις τις λωριδούλες πάλι σε γκρουπ και ξεκινάς να πλέκεις.
Στη συνέχεια, θα πάρεις τις εναπομείναντες 4 λωρίδες και θα επαναλάβεις τη διαδικασία.

Το μόνο που μένει τώρα είναι ναπας σε ένα καθρέφτη και να αποφασίσεις το μήκος της κατασκευής σου! Καλοφόρετο το νέο κολιέ σου!